;
  • Magazijnweg 4, 2404 CE, Alphen aan den Rijn | Kantooruren 08.00 tot 17.00 | Service 24/7

Maatwerk

Bij HWI Machining zijn we gespecialiseerd in het leveren van maatwerk. Want bij het ontwikkelen en produceren van complexe, hoogwaardige producten komt veel kennis en kunde kijken. Wij beschikken over deze ervaring en denken graag met u mee over de juiste productietechnieken én mogelijke materialen. Samen vergroten we de maakbaarheid van uw product. Wilt u met ons sparren over de mogelijkheden? Onze specialisten staan voor u klaar.

Advies en ontzorging

Complexe drukvaten, efficiënte machineonderdelen en zelfs fretboards voor gitaren: bij HWI zijn we gespecialiseerd in maatwerk.

Doordat wij alle onderdelen van het productieproces beheren, kunnen we adviseren over welke machines van toepassing zijn, de juiste materialen leveren en kijken op welke manier we het productieproces zo kosteneffectief mogelijk kunnen opstarten.

Ook doen we aan het eind van het productieproces altijd een uitgangscontrole, waardoor op maat vervaardigde producten de kwaliteit hebben die u vereist. Het resultaat? Een volledig op maat gemaakt product, of dit nou in kleine oplage of serie is.

Volledig gecertificeerd 

Onze werkzaamheden vinden veelal plaats in ons uitgebreide machinepark. Hier vervaardigen we hoogwaardige producten, waaronder fijnmechanische machineonderdelen en gereedschappen. De huidige kwaliteits- en veiligheidsnormen omtrent ons productieproces liggen zeer hoog. Om de kwaliteit van ons maatwerk te garanderen, beschikt ons machinepark daarom over een DNV-GL gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem op basis van de ISO 9001:2015 norm.

Ervaring van onze klanten

“Wij werken samen met HWI voor de vervaardiging van fretboards voor onze gitaren. Eerder produceerden we deze zelf, maar vanwege onze groei zochten we een nauwkeurige leverancier met genoeg slakracht. Ons product is gemaakt van kunststof – niet meteen het eerste waar je aan denkt bij HWI. Toch zagen deze vakmensen de samenwerking zitten. Sindsdien is gebleken dat HWI een goede partner is voor de doorontwikkeling van ons product: ze hebben eigenhandig het productieproces naar een hoger niveau getild!”

– Erik Nieuwenhuisen, productontwikkelaar bij gitaarbouwbedrijf Aristides

Recent werk

In samenwerking met Vlasman B.V. produceerden we een innovatieve palenkraker. Deze machine knijpt het beton van een heipaal kapot, zodat slechts de wapening overblijft. Wij adviseerden Vlasman B.V. over de juiste productietechniek en ontwierpen samen de verschillende palenkrakers. Dit leidde uiteindelijk tot de productie van twee varianten: één machine voor palen tot 350mm en één voor palen tot 500mm.