;
  • Magazijnweg 4, 2404 CE, Alphen aan den Rijn | Kantooruren 08.00 tot 17.00 | Service 24/7

Over ons

Meer dan 30 jaar ervaring met materiaalbewerking

Wij zijn HWI Machining. Een familiebedrijf met meer dan 30 jaar ervaring in materiaalbewerking. Opgericht in 1991 als machinefabriek zijn we inmiddels uitgegroeid tot een ambitieuze, kwalitatieve partner voor partijen die op zoek zijn naar materiaalbewerking op niveau. We draaien, frezen, kotteren en zagen uiteenlopende materialen. Ook ontwerpen, assembleren en testen we producten. Waar nodig leveren we maatwerk. Altijd met de grootste nauwkeurigheid en volledig gecertificeerd. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? We vertellen u graag meer.

Onze visie

Bij HWI Machining hebben we een duidelijke visie op het bewerken en produceren van materialen. Die moeten nauwkeurig vervaardigd worden, zo slim en kosteneffectief mogelijk. Omdat wij het volledige productieproces – van ontwerp tot kwaliteitscontrole – in huis kunnen uitvoeren, kunnen we een brede doelgroep bedienen. We kijken met open blik naar toepassingen en oplossingen, en denken waar nodig mee over de juiste technieken. Waar mogelijk maken we het productieproces bovendien duurzamer en efficiënter. Zo tillen we samen met onze klanten de vervaardiging van complexe en hoogwaardige producten naar een hoger niveau.

Onderdeel van de HWI group

HWI Machining is onderdeel van HWI Group, waar ook engineeringpartner TM Filters deel vanuit maakt. HWI Group levert het volledige scala aan engineering, ontwerp, projectmanagement, kwaliteitscontrole én productie van machinaal bewerkte onderdelen en filters.

HWI Group is opgericht in 1991. Met business-units TM Filters en HWI Machining is HWI Group vastbesloten om hoogwaardige op maat gemaakte oplossingen te leveren aan klanten. Dit aan de hand van de nieuwste machines en technologieën.

State-of-the-art machinepark

HWI Machining is gevestigd in Alphen aan den Rijn. Hier vindt u een modern machinepark met meer dan 2000 m2 productiefaciliteit. We beschikken over draai- en freesbanken, kotterbanken, zaagmachines en multitaskmachines. Deze zijn veelal programmeerbaar door middel van een high-end CADCAM-afdeling. Omdat we bij HWI Machining altijd bezig zijn met vernieuwing, robotisering en automatsering komen regelmatig innovatieve machines en oplossingen bij.

Geschiedenis

januari 1, 2017

Op dit moment meer dan 50 werknemers met wereldwijd agenten.

januari 1, 2017

In 2010 HWI is verhuisd naar nieuw pand in Alphen aan den Rijn.

oktober 3, 2016

October 2016 Pressure Equipment Holland veranderd in TM Filters

oktober 2, 2016

HWI Techniek is van naam veranderd in HWI Machining.

november 3, 2010

HWI Group is Pressure Equipment Holland (tegenwoordig TM Filters) gestart

november 2, 2010

In 2010 is het aantal medewerkers gestegen naar 24.

januari 1, 1994

In 1994 is HWI verhuisd naar een industrieterrein in Alphen aan den Rijn.

januari 3, 1991

Eerste locatie gestart met 4 werknemers in Koudekerk.

januari 2, 1991

HWI Group heeft de productiehal uitgebreid.

januari 2, 1991

HWI, genoemd naar één van de twee oprichters. Opgericht door Han de Wind en Ton Wolvers.

januari 1, 1991

Opgericht – In januari 1991 is de HWI Group gestart met HWI Techniek (tegenwoordig HWI Machining).