;
  • Magazijnweg 4, 2404 CE, Alphen aan den Rijn | Kantooruren 08.00 tot 17.00 | Service 24/7

CADCAM-geprogrammeerd

Bij HWI Machining maken we gebruik van een krachtig CADCAM-systeem: Esprit. Dit is ’s werelds meest geavanceerde oplossing voor de productie van hoogwaardige onderdelen en veeleisende materiaalbewerking. Met dit systeem waarborgen we het volledige productieproces en verbeteren we onze productietijden: een belangrijk onderdeel van de kwaliteit die wij leveren aan onze klanten.

Wat is CADCAM?

De afkorting CAM staat voor Computer Aided Manufacturing en CAD staat voor Computer Aided Design. Met de combinatie CADCAM wordt duidelijk dat producten door middel van geavanceerde computersoftware worden ontworpen én geproduceerd. CADCAM-programmering is van toepassing op allerlei machines binnen het HWI Machinepark, waaronder onze computergestuurde draai- en freesbanken.

De voordelen van CADCAM

Waarom gebruiken wij CADCAM-geprogrammeerde machines? Het gebruik van CADCAM heeft meerdere voordelen voor onze klanten, zoals:

  • Een verkorting van de werkvoorbereidingstijd
  • Een drastische vermindering van fouten in de programmaring van onze machines, en daardoor een nauwkeuriger resultaat
  • Een efficiëntere inzet van alle productiemiddelen en betere kwaliteitsbeheersing

CADCAM is dus een vorm van automatisering op de werkplaats, zodat machines meer spindeluren kunnen maken zonder daarvoor extra mensen in te zetten.

Verbetering productietijden

We kunnen dit CADCAM systeem op al onze machines gebruiken. Het helpt ons fouten te voorkomen voordat de productie begint doordat het de mogelijkheid heeft om volledige machinesimulaties te tonen. Het verbeterd onze productietijden omdat het verschillende opties heeft zoals ProfitMilling/ProfitTurning en zorgt er zo voor dat we meer spindel uren kunnen maken.