;
  • Magazijnweg 4, 2404 CE, Alphen aan den Rijn | Kantooruren 08.00 tot 17.00 | Service 24/7

Kwaliteit

Bij HWI Machining staat kwaliteit voorop. Kwaliteit van het productieproces, maar ook van de gebruikte materialen. De producten die wij produceren worden namelijk regelmatig gebruikt in branches waarbij de kwaliteits- en veiligheidsnormen ontzettend hoog liggen. We beginnen ons productieproces daarom altijd met de grootste nauwkeurigheid, adviseren onze klanten over de gekozen technieken en garanderen een uitleveringscontrole op ieder eerste product uit een serie. Daarvoor zijn wij volledig ISO-9001:2015 gecertifieerd en doorstempelbevoegd. Heeft u vragen over onze werkwijze of op welke manier wij de vereiste kwaliteit waarborgen? Onze kwaliteitscontroleurs staan u graag te woord.

Kwaliteitscontrole

Ons bedrijf beschikt over een toegewijde afdeling Kwaliteit. Hier werken vakbekwame kwaliteitscontroleurs die zich de hele dag bezighouden met het meten en controleren van de kwaliteit van onze producties. Voordat uitlevering aan de klant plaatsvindt, worden alle producten in onze meetkamer gecontroleerd op kwaliteit. Dit gebeurt aan de hand van innovatieve meetapparatuur.

Tevens worden producten nagekeken met onze computergestuurde 3D FARO meet-arm. Deze laserscanner kan op snelle en effectieve manier complexe onderdelen en oppervlakken inspecteren. Voordat wij uw producten aanleveren zijn ze dus altijd zeer nauwkeurig gecontroleerd, waardoor u verzekerd bent van de hoogste kwaliteit.

CADCAM-geprogrammeerd

Voor het programmeren van onze machines gebruiken we een krachtig CADCAM-systeem: Esprit. Dit is ’s werelds meest geavanceerde oplossing voor de productie van hoogwaardige onderdelen en veeleisende materiaalbewerking.

Bij HWI Machining kunnen we dit CADCAM-systeem op al onze machines gebruiken. Hiermee kunnen we voortijdig bepalen welke bewegingen nodig zijn om een product te produceren, en welke technieken we daarvoor gebruiken. Op deze manier voorkomen we fouten en verbeteren we onze productietijden. CADCAM is daarmee de beste oplossing voor het produceren van complexe, hoogwaardige onderdelen.

Certificaten

ISO 9001:2015

Om de kwaliteit van ons maatwerk te garanderen beschikt ons machinepark daarom over een DNV-GL gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem op basis van de ISO 9001:2015 norm. Het certificaat is uitgegeven voor DNV GL.

Doorstempel certificaat

HWI Machining is bevoegd om materialen met een 3.1 keuringsrapport of 3.2 keuringscertificaat volgens DIN EN 10204 door te stempelen. Dit leidt tot een verhoogde garantie over de kwaliteit van het materiaal. Onze doorstempelbevoegdheid is uitgegeven door DNV GL.