;
  • Magazijnweg 4, 2404 CE, Alphen aan den Rijn | Kantooruren 08.00 tot 17.00 | Service 24/7

Draaien

HWI Machining is gespecialiseerd in complex draaiwerk, zowel voor kleine oplages als grote reeksen. In ons machinepark beschikken we over conventionele draaibanken, maar hebben we ook moderne, horizontale en verticale CNC-draaibanken. Hierop werken wij met verschillende materialen zoals staal, duplex, aluminium en kunststoffen. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Draaimogelijkheden

Eén van onze expertises is computergestuurd draaien. Op onze CNC-machines hebben wij daarom de mogelijkheid tot een draaidiameter van ø 1300mm. De draaimogelijkheden variëren van conventioneel draaien met 2 assen tot volledige draai-frees combinaties met subspindels.

Op onze Doosan Lynx kunnen we werkstukken met een diameter van ø10mm produceren. Op onze verticale CNC-draaibank van YOUJI 1200 is dit tot aan ø1300mm. Op onze VICTOR V-40 CNC draaibank kunnen we tot een lengte van 2200mm produceren.
Automatisering staat bij ons bovendien hoog in het vaandel. Een aantal van onze CNC-draaimachines zijn daarom voorzien van een robot, waardoor wij uw materialen nog efficiënter kunnen verwerken. Zo beschikken wij over een productierobot, de BMO PT50, voor het laden van één van onze Doosan Puma-draaibanken. Ook beschikken wij over een Fanuc GL270 en een LNS Quick Load Servo III. Met deze robots verkorten wij de doorlooptijden aanzienlijk.

In onze machinelijst staan alle beschikbare draaibanken vermeld en ziet u in één oogopslag welke draaimogelijkheden HWI u biedt.

Metaaldraaierij

Een deel van onze draaiwerkzaamheden vindt plaats in onze metaaldraaierij. Hier vervaardigen we hoogwaardige producten, zoals kleine en grote fijnmechanische machineonderdelen en gereedschappen. Dit doen we voor diverse industrieën, waaronder de chemische, offshore en de olie- en gasindustrie. De kwaliteits- en veiligheidsnormen binnen deze industrieën liggen zeer hoog. Om de kwaliteit van onze producten te garanderen, beschikt onze draaierij daarom over een DNV-GL gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem op basis van de ISO 9001:2015 norm.