;
  • Magazijnweg 4, 2404 CE, Alphen aan den Rijn | Kantooruren 08.00 tot 17.00 | Service 24/7

Verduurzaming

  • december 10, 2021
1024 576 HWI Machining

HWI Machining verduurzaamt machinepark

“Juist in onze sector zijn grote stappen te maken,” zegt Ton Wolvers, directeur HWI Group. “Door onze nieuwe LED-verlichting besparen we 50.000 kWh per jaar. En het grootste nieuws: we hebben deze week 540 zonnepanelen geïnstalleerd waar we zo’n 150.000 kWh mee opwekken.” Om een beeld te geven: van die energie kunnen 58 Nederlandse gezinnen een jaar leven!

Duurzamer, efficiënter, goedkoper

De keuze voor LED-verlichting was snel gemaakt. “Met minder stroom meer licht genereren, dat is niet alleen beter voor het milieu maar ook efficiënter en goedkoper,” legt Ton Wolvers uit. “Daarnaast krijgen we vanuit de markt ook steeds meer vragen over duurzaamheid. Ook vanuit de overheid komt er steeds meer regelgeving. Dat willen we graag voor zijn!”

Daar zijn afgelopen week maar liefst 540 zonnepanelen op het dak bijgekomen

Dus werden er afgelopen najaar 126 Trilux Led armaturen geïnstalleerd in het bedrijf. Deze verbruiken zo’n 35.000 kWh per jaar, waar de 392 TL-buizen in totaal wel op 85.000 kWh kwamen. Daar zijn afgelopen week maar liefst 540 zonnepanelen op het dak bijgekomen, die een kwart tot een derde van het totale verbruik van het machinepark zullen opleveren: zo’n 150.000 kWh!

Dit zijn de eerste stappen

“Onze activiteiten vragen een hoop energie: van verspanen tot het energieverbruik van alle machines tot de afvalstoffen,” legt Wolvers uit. “Maar dat betekent ook dat we bij HWI ook een groot verschil kan maken. Met zo’n groot dak kunnen wij ook echt wat opwekken. Dit zijn dan ook pas de eerste stappen.”

Dat betekent ook dat we bij HWI ook een groot verschil kan maken.

Uiteindelijk wil HWI een duurzame certificering gaan krijgen, legt de directeur uit. “Al onze processen zijn nu strikt vastgelegd volgens protocollen. In de komende jaren zullen deze protocollen steeds duurzamer gaan worden. Denk bijvoorbeeld aan hoe we omgaan met afvalstoffen of verlichting en energiebesparing in het algemeen.”