;
  • Magazijnweg 4, 2404 CE, Alphen aan den Rijn | Kantooruren 08.00 tot 17.00 | Service 24/7

Klantverhalen

  • mei 20, 2021
1024 768 HWI Machining

HWI biedt nauwkeurigheid en slagkracht voor Aristides gitaren

Bij HWI Machining worden de meest uiteenlopende producten geproduceerd voor allerlei klanten. Eén van deze tevreden klanten is productontwikkelaar Erik Nieuwenhuisen van Aristides. Hij legt uit waarom hij de fretboards voor hun super nauwkeurig afgestelde gitaren bij HWI laten maken.

“Sindsdien is gebleken dat HWI een goede partner is voor de doorontwikkeling. Zij hebben eigenhandig het productieproces van de fretboards naar een hoger niveau getild.”

“Onze gitaren zijn gemaakt van Arium: een materiaal dat we zelf hebben ontwikkeld. Het is een composiet van onder andere glasvezel, koolstofvezel en een kernmateriaal van verschillende kunstharsen en vaste stoffen,” legt Nieuwenhuisen uit. “Dat heeft als voordeel dat de gitaar heel stabiel is en niet zoals hout krom kan trekken. Dat zou een groot probleem zijn, want de afstelling van de snaren is tot op de dikte van een haar nauwkeurig geregeld.”

Nauwkeurige leverancier met slagkracht

“Het fretboard is het deel van de gitaar dat wij door HWI laten maken,” vertelt Erik. “Hier worden de fretten, de ijzeren gedeeltes op de gitaar waar je je vingers opzet om een precieze toon te produceren, ingeperst. Daarnaast hebben ze ook gereedschappen voor ons gemaakt zoals een plunjer of een speciale boor. Soms lijkt zoiets eerst niet mogelijk, maar gaan we toch in gesprek. Uiteindelijk vervaardigt HWI het gereedschap alsnog en is het perfect.”

“Hiervoor produceerden we de fretboards zelf, maar vanwege onze snelle groei zochten we een nauwkeurige leverancier met genoeg slagkracht. Hoewel we bij metaalbewerkingsbedrijven aanklopten, is ons product gemaakt van een kunststof,” licht Nieuwenhuisen toe. “Een aantal leveranciers leek dit niet fijn in hun productie, maar HWI durfde het aan. Tijdens onze eerste afspraak bleek meteen dat HWI een professioneel bedrijf is met een goede hang naar nauwkeurigheid. Ik kreeg gelijk het gevoel dat het wel ging lukken.”

“Tijdens onze eerste afspraak bleek meteen dat HWI een professioneel bedrijf is met een goede hang naar nauwkeurigheid. Ik kreeg gelijk het gevoel dat het wel ging lukken.”

Goede partner voor doorontwikkeling

“Sindsdien is gebleken dat HWI een goede partner is voor de doorontwikkeling. Zij hebben eigenhandig het productieproces van de fretboards naar een hoger niveau getild,” licht productontwikkelaar Nieuwenhuisen toe. “Het proces gaat steeds beter, sneller en nauwkeuriger. Daar hebben we allebei profijt van. Ook is het prettig samenwerken met de mensen van HWI: ze zijn welwillend, hebben technisch inzicht en communiceren goed.”

“In de toekomst zie ik zeker een vruchtbare samenwerking tegemoet, waarbij we wellicht steeds meer onderdelen bij HWI kunnen laten produceren.” Erik lacht: “Uiteindelijk hoop ik natuurlijk ook een HWI medewerker tegen te komen met één van onze gitaren.”