;
  • Magazijnweg 4, 2404 CE, Alphen aan den Rijn | Kantooruren 08.00 tot 17.00 | Service 24/7

Reis van het product

  • mei 20, 2021
569 1024 HWI Machining

De reis van het product

HWI Machining produceert vele verschillende producten, die volgens een bepaald stappenplan vervaardigd worden. De heer Bas de Wind, kwaliteitsmanager bij HWI Machining vertelt ons over de reis van het product: een flens die geproduceerd wordt voor zusteronderneming, TM Filters B.V.

“Een flens kan zowel speciaal ontworpen zijn voor een specifiek proces, maar meestal worden flenzen geproduceerd conform internationale standaarden, bijvoorbeeld ASME B16.5. Dat is behoorlijk complex, omdat je te maken hebt met verschillende processen van materiaalcertificaten tot het eindproduct: de flens.”

Stap 1. De technische tekening

“We beginnen altijd met de technische tekening die de klant ons aanlevert. Op basis van deze tekening, het type materiaal en de overige eisen van de klant zoals certificering bepalen we de prijs.”

“Hierin denken we altijd mee met de klant hoe iets goedkoper, kwalitatief beter en/of sneller zou kunnen.”

Stap 2. Het ruwe materiaal

“Bij binnenkomst van de ruwe materialen wordt gecontroleerd of deze voldoen aan alle eisen van de klant. Het is erg belangrijk dat de certificering en de afmetingen kloppen en het materiaal van goede kwaliteit is. Wegens hoge eisen onze klanten bestellen wij materialen van de gerenommeerde leveranciers in West-Europa, zodat we zeker zijn van een hoogwaardige kwaliteit.”

Stap 3. Bewerking

Aan de hand van de tekening wordt bepaald welke bewerkingen op welke machines er nodig zijn. De flens wordt op de DMG MORI NTX 2000 gemaakt. In deze multi-task-machines wordt het ruwe materiaal bewerkt tot een flens.”

“Zodra het product volledig bewerkt is, gaat het naar Quality Control. Daar wordt het product gecontroleerd of alles voldoet aan de wensen en eisen van de klant.”

Stap 4. Certificering

“Tijdens het bewerken, wordt het originele chargenummer op het materiaal dat correspondeert met de certificering, weggedraaid. Aangezien HWI een doorstempelverklaring heeft, hebben wij de mogelijkheid om het chargenummer opnieuw te graveren. Bij 3.1 certificeringen mogen wij dit zelfstandig doen. Voor 3.2 certificeringen ziet een onafhankelijke partij hierop toe. Alle producten die wij leveren voorzien we ook van onze eigen HWI stempel, zodat het altijd naar ons is te herleiden.”

Stap 5. Verzending

Nadat de certificering is geregeld, is het product gereed voor verzending. Bij de flens voor TM Filters is dit makkelijk, aangezien zij in hetzelfde gebouw zitten,” lacht de Wind. “Onze producten worden echter over de hele wereld gebruikt. Van Dubai tot Japan, van Saoedi-Arabië tot Polen. Zo leverden we bijvoorbeeld de lieren om het dak van de Arena te kunnen sluiten tot de remmen van de Big Thunder Mountain achtbaan in Disneyland Paris.”