;
  • Magazijnweg 4, 2404 CE, Alphen aan den Rijn | Kantooruren 08.00 tot 17.00 | Service 24/7

Over HWI

  • mei 20, 2021
1024 322 HWI Machining

HWI Machining: kracht en precisie sinds 1991

Interview Ton Wolvers – Managing Director HWI Machining

Het is 2020 en bij HWI Machining blijven we vooruit kijken naar de toekomst. Er worden grote stappen gemaakt in automatisering en naar duurzaamheid. De nieuwste geavanceerde machines zijn er en worden aangeschaft.

Maar waar komt HWI eigenlijk vandaan? HWI (Han de Wind Instrumentmaker), Precisie en maatwerk dus! En dat zit al vanaf het begin in ons DNA, vertelt Ton Wolvers.

“In 1991 begonnen HWI -toen nog als HWI Techniek- in Koudekerk met drie werknemers in een gehuurde loods van 75 vierkante meter,” vertelt Wolvers.”Vijf machines waren beschikbaar om met grote precisie stoel- en koppelbussen voor Frames te maken.”

“En dat maatwerk viel op! HWI kreeg steeds meer opdrachten en moesten in 1994 al verhuizen naar een grotere eigen productie hal van maar liefst 450m2.”

Hoewel het maatwerk tegenwoordig nog steeds met evenveel liefde verzorgd wordt, zijn de aantallen behoorlijk veranderd. Inmiddels zijn er meer dan 40 personen in dienst om met 25 machines op zo’n 2000 vierkante meter de meest uiteenlopende producten te maken. Er worden grotere producten in grotere series gemaakt voor de olie en gas industrie, maar ook voor sloopbedrijven, scheepsbouw, filterindustrie en hydrauliek.

“De gekste vraag die we in al die tijd hebben gekregen is toch wel om zwaarden te maken voor het Archeon,” vertelt Wolvers. “Hoewel de Palenkraker die we in samenwerking met Vlasman B.V hebben ontwikkeld ook een ereplek verdient. Deze knijpt het beton rond de wapening van de uitsteek van een heipaal kapot, zodat slechts de wapening overblijft. De ultieme combinatie van kracht en precisie!”

Trots kijken we bij HWI Machining nu uit naar de nieuwste aanschaf: de ultra-precieze en flexibele NTX2500 multitasking draaimachine.

“In 2020 nemen we weer grote stappen in automatisering, duurzaamheid, vernieuwende machines en daarbij horende groeiende output. Het is mooi om de groei van dit mooie bedrijf mee te maken en te begeleiden naar de toekomst.”