;
  • Magazijnweg 4, 2404 CE, Alphen aan den Rijn | Kantooruren 08.00 tot 17.00 | Service 24/7

Werken bij HWI

  • mei 20, 2021
1024 683 HWI Machining

Van stagiair naar planner en inkoper bij HWI

Interview Mark Mugge

“Dan sta je als stagiair achter machines die een paar ton kosten. En niemand die dat raar vindt. Op school mocht ik die niet eens opstarten,” herinnert Mark Mugge, inmiddels planner en inkoper bij HWI Machining en alweer 8 jaar in dienst. We voeren een gesprek over zijn loopbaan, met directeur Ton Wolvers ernaast.

“Als je een beetje moeite deed, mocht je van alles doen.”

Wat voor werkzaamheden deed je vooral als stagiair?

“Als je een beetje moeite deed, mocht je van alles doen. Achter veel machines staan en veel leren. Ik stond achter machines die ik op school niet eens mocht opstarten,” lacht Mark. Ton vult aan: “Bij HWI mag je alles doen, als je maar een beetje serieus bent. Dan zijn we makkelijk. Als je je best doet, kun je echt een leuke stageperiode hebben hier.”

En wat doe je nu?

“We zitten met met een heel klein team op Operations, dus mijn taken zijn heel divers. Ik houd me bezig met plannen, inkopen en randzaken. Bij de planning heb ik veel contact met klanten. Ook help ik Ton steeds meer met het maken van de offertes. De ene keer gaat het beter dan andere keer.” Ton zegt: “We moeten allemaal nog een beetje leren hier, maar gaat steeds beter. Als het goed gaat zijn we allebei blij.”

“We zijn een heel jong bedrijf. De metaalbranche is over het algemeen best oud, dus dat is wel speciaal.”

Wat maakt HWI anders dan andere machinebedrijven?

“We zijn een heel jong bedrijf. De metaalbranche is over het algemeen best oud, dus dat is wel speciaal,” legt Mark uit. “Verder worden wij als team op kantoor bij heel veel zaken betrokken. Ton is veel bezig met investeren en wij mogen daarover meedenken. We zijn echt apart genomen om te kijken wat onze ideeën zijn: dat vind ik wel iets bijzonders.” 

Hoe zie je jouw toekomst voor je bij HWI?

Markt denkt even na en zegt: “Ik weet het eigenlijk niet. Ik kijk niet zo heel ver vooruit. Ik vind het leuk nog steeds veel te leren. Zolang dat zo blijft, zit ik goed.” Ton vult nog aan: “Mark heeft een unieke kans gehad binnen HWI. Niet alle stagiairs krijgen zomaar een kantoorfunctie. Hij heeft het goed opgepakt.”